Organizat în semn de omagiu, Crosul din 15 Noiembrie a avut un număr record de participanți

Ediția din acest an a Crosului 15 Noiembrie a înregistrat un număr record de participanți. 1.850 de atleți amatori și de performanță, din 7 țări (România, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Germania, Etiopia, Uganda), au luat startul la concursul internațional de atletism (5 Km), organizat în semn de omagiu pentru Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov, din 15 Noiembrie 1987.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov, Consiliul Județean Brașov, Instituția Prefectului Județul Brașov și Federația Română de Atletism (FRA).
În cursa feminină de 5K, victoria i-a aparținut etiopiencei Olana Alemitu Tariku, vicecampioană mondială en-titre, iar la masculin s-a impus românul Nicolae Alexandru Soare. Cu timpul pe care l-a înregistrat duminica trecută (13:31,9), atletul din România a doborât recordul masculin (13:45,70) al concursului 5K de la Brașov, pe care Rinas Akhamadeev, sportiv din Rusia, dar concurând sub steag neutru, îl realizase la ediția precedentă. Pentru această performanță, pe lângă premiul în bani acordat pentru primul loc pe podium (1.500 euro), Soare a fost recompensat de organizatori cu un bonus de 250 euro.
Un premiu special a fost acordat soților Emil și Margareta Suflețel, din Alba Iulia, ambii în vârstă de 85 de ani, care sunt participanți fideli ai crosului de la Brașov.

Citeste și:  Horaţiu Potra, scos de sub control judiciar. Tribunalul Prahova a respins propunerea de arestare a sa

La Crosul 15 Noiembrie (ediția 30), 1.850 de alergători au parcurs traseul (5 Km) pe care manifestanții anti-comuniști l-au parcurs la 15 Noiembrie 1987. Atleți amatori de toate vârstele (copii, tineri, adulți, seniori) și atleți de performanță (copii, juniori, seniori, masters) din 61 de orașe ale României au alergat în concursul de șosea de la Brașov.
Ca prezență pe localități, la amatori, municipiul Brașov a fost urmat, în ordine, de București, Codlea, Zărnești și Bran, iar la sportivi legitimați și performanță, după Brașov, orașele transilvănene Mediaș și Cugir au fost cel mai bine reprezentate.
Organizatorii le mulțumesc participanților, partenerilor, voluntarilor, sponsorilor, tuturor celor implicați în promovarea, comunicarea, organizarea și desfășurarea evenimentului, dar mai ales locuitorilor și vizitatorilor din municipiul Brașov pentru înțelegere și susținere și își cer scuze pentru eventualul disconfort creat!

Citeste și:  Premii de excelenţă pentru zeci de elevi și profesori care au păstrat Brașovul pe harta excelenței naționale

Respect 15 Noiembrie 1987!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.