Ororile de la Rupea: Tineri care ucid animale din plăcere

Imagini cutremurătoare au fost surprinse în curtea unui localnic din Rupea: Câțiva tineri s-au amuzat și s-au fotografiat în timp ce chinuiau un pui de râs. Tinerii nu s-au oprit nici după ce bietul animal a murit în urma lungului șir de chinuri la care a fost supus. Puiul de râs a fost pentru început legat de gât cu un laț și târât prin curte.

Pentru că s-a încăpățânat să trăiască, puiul de râs a fost ridicat în laț și a fost apoi străpuns cu o țeapă în zona intercostală. Ulterior, tinerii au postat imaginile pe Facebook, mândri de isprava lor. O asociație pentru protecția animalelor a preluat imaginile și a sesizat Poliția pentru a cere pedepsirea vinovaților.
Râsul este protejat prin lege în toată Europa, prin convenția pentru Carnivorele Mari.


Râsul mai este cunoscut sub numele de pisică salbatică, puma Carpaților ori linx. Numeroasele nume se explica prin fascinatia pe care au raspandit-o aceste animale salbatice feroce în imaginația oamenilor. Aceste feline elegante, dar puternice sunt în pericol de dispariție în mai multe țări din Europa, mai ales în regiunile ei occidentale.
Ceea ce au făcut acești tineri cu puiul de linx nu este un caz izolat, tinerii au făcut o pasiune din a chinui până la moarte, animale protejate prin lege. Ulterior, acesti tineri se fotografiază cu cadavrele animalelor ucise.


Pozele s-au viralizat urgent pe internet. Oamenii din intreaga țară i-au condamnat pentru bestialitatea de care dau dovadă.
„As putea sa îți spun multe. Dar o sa ma rezum doar la atat. Ești prost grămada,ai omorât un animal protejat de lege și crede-ma ca nu o sa rămâi doar cu pozele ca amintire! O sa ai dosar penal! Nu știu dacă o sa rămâi doar cu o amenda penală dar eu sper sa nu! Sper sa înfunzi pușcăria! Si când ai sa ieși de acolo sper sa fii învățat sa respecți legile,sa respecți animalele și oamenii!”, i-a scris o internaută, tânărului din imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.