Pacienții cu afecțiuni cronice din Brașov beneficiază de transport gratuit la spital pentru tratament

Iniţiativa #prioritatepentrusanatate continuă şi în perioada stării de alertă. Până pe 15 iunie, #prioritatepentrusanatate va asigura transportul gratuit pentru pacienţii cronici către şi de la 37 de spitale din Bucureşti (inclusiv Ilfov), Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Proiectul se adresează pacienţilor ce suferă de afecţiuni oncologice şi hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică şi care sunt nevoiţi să îşi continue tratamentul în spital, în perioada stării de alertă.

Serviciul este disponibil doar pe raza acestor cinci oraşe şi nu include transportul în afara localităţilor. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Pentru utilizarea serviciului este necesară instalarea aplicaţiei Uber pe telefon, apoi apelarea call center-ului Alianţei Pacienţilor Cronici din România
(APCR): 021 253 0591. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

Lista completă a spitalelor implicate, paşii pentru accesarea serviciului, detalii şi alte informaţii utile pacienţilor sunt disponibile pe Facebook APCR şi pe site-ul APCR.

#prioritatepentrusanatate este o iniţiativă Roche România, Alianţa Pacienţilor cu Boli Cronice din România (APCR) şi Uber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.