Palatul Buckingham a anunțat programul funeraliilor de stat

Sicriul Reginei Elisabeta a II – a va fi dus, luni, la Catedrala St Giles pentru o slujba la care vor participa regele si regina consoarta si membri ai familiei regale. Sicriul reginei a ajuns, duminica seara, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, dupa o calatorie de sase ore de la Castelul Balmoral pâna în capitala scotiana. Luni, sicriul Reginei Elisabeta a II – a va coborî pe Royal Mile pâna la Catedrala St Giles pentru o slujba la care vor participa regele si regina consoarta si membri ai familiei regale, transmite CNN.

Multimi de oameni în doliu s-au asezat pe strazile satelor si oraselor, aducându-i un omagiu reginei, în timp ce cortegiul sau a strabatut Scotia în prima parte a calatoriei de opt zile a reginei spre locul de odihna.

Citeste și:  Peste 240 de replici înregistrate după cutremurele care au lovit Turcia și Siria

Potrivit CNN, luni, sicriul va coborî pe Royal Mile pâna la Catedrala St Giles pentru o slujba de rugaciune si reflectie la care vor participa regele si regina consoarta si membri ai familiei regale, precum si o congregatie formata „din toate domeniile societatii scotiene”, a declarat înaltul oficial al palatului.

Ulterior, sicriul va sta timp de 24 de ore, pentru a permite publicului scotian sa îl vada, în cadrul unei traditii cunoscute sub numele de „lying in state”. Sicriul va fi apoi transportat cu avionul de la Edinburgh la Londra marti seara.

A doua zi, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall pentru a fi asezat în stare de veci, care se va încheia în dimineata funeraliilor de stat.

Citeste și:  Ajută Turcia! Fii Voluntar în echipele de asistență medicală!

În dimineata zilei de 19 septembrie – o zi de sarbatoare legala în Marea Britanie – se va încheia ceremonia de depunere a coroanei reginei. Sicriul va merge apoi din nou în procesiune pâna la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat.

Dupa înmormântare, sicriul va fi dus din nou în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odata ajuns la Windsor, masina mortuara se va deplasa la capela St George’s din Castelul Windsor pentru slujba de înmormântare.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral, în Scotia. Înmormântarea reginei va avea loc la Londra pe 19 septembrie.

Citeste și:  Peste 240 de replici înregistrate după cutremurele care au lovit Turcia și Siria

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.