Papa Francisc a cerut încheierea ”masacrului” din Ucraina (VIDEO)

Papa Francisc a cerut ieri, încheierea „masacrului” din Ucraina, invadată de trupe militare ruseşti începând din 24 februarie, şi a declarat că „nu există nicio justificare pentru atacurile comise asupra civililor”. Exprimându-se cu ocazia slujbei sale duminicale Angelus, suveranul pontif a spus că oraşul Mariupol, un port strategic al Ucrainei de la Marea Azov, „a devenit un oraş-martir în războiul atroce care este pe cale să devasteze Ucraina”.

”În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru! În fața barbariei uciderii copiilor nevinovați și a civililor lipsiți de apărare, nu există rațiuni strategice care să stea în picioare”, ci numai datoria de a opri ”inacceptabila agresiune armată înainte de reduce orașele la cimitire”, a spus papa Francisc la rugăciunea ”Angelus” de duminică, 13 martie 2022 – potrivit Vatican News.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

„În faţa barbariei ce constă în uciderea unor copii, unor nevinovaţi, unor civili lipsiţi de apărare, nu există niciun motiv strategic. Agresiunea armată inacceptabilă trebuie pur şi simplu să se oprească, înainte să nu transforme oraşele în cimitire”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul pontif s-a rugat apoi pentru pace, adăugând că „Dumnezeu este doar un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susţin violenţa Îi dezonorează numele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.