Papa Francisc consideră că celibatul pentru preoţi poate fi reconsiderat

Papa Francisc îşi poate imagina în principiu abolirea celibatului pentru preoţi, după cum a afirmat într-un interviu pentru site-ul argentinian de ştiri Infobae publicat vineri. „Nu există nicio contradicţie în faptul că un preot se poate căsători”, a spus şeful Vaticanului, amintind că în Biserica Catolică Orientală bărbaţii căsătoriţi pot fi preoţi, relatează DPA, potrivit Agerpres.

De ani de zile papei i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri să ridice sau să relaxeze cerinţele de celibat pentru preoţi.

Abia vineri, delegaţii Adunării sinodale germane pentru reforma Bisericii Catolice au adoptat un text în care se cere o deschidere în ceea ce priveşte celibatul. Papei urmează să i se ceară să examineze viitorul celibatului obligatoriu.

Citeste și:  A furat dintr-un magazin din Predeal și s-a făcut nevăzut. A doua oară, fără succes!

Întrebat de Infobae dacă celibatul ar putea fi reconsiderat, Francisc a răspuns că da. Celibatul în Biserica occidentală este „o interdicţie temporară… Nu este veşnică, precum hirotonirea în preoţie”, a adăugat el.

Şi cum celibatul este o disciplină, poate fi deci reconsiderat, a spus Francisc. Cu toate acestea, el se îndoieşte că mai mulţi bărbaţi ar prefera preoţia dacă li s-ar permite să fie căsătoriţi în acelaşi timp, conform interviului acordat cu ocazia împlinirii a zece ani de pontificat, la 13 martie.

Potrivit presei, papa a declarat la jumătatea lunii februarie că doreşte să păstreze celibatul. Cu ajutorul unor „prietenii adevărate între preoţi” este posibil să se trăiască celibatul, a spus el.

Citeste și:  Orașul recreat de artiști brașoveni într-un nou eveniment al proiectului „Re:Imagine Brașov”

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.