Parlamentul a adoptat o declaraţie de susţinere a Ucrainei: Federaţia Rusă să înceteze războiul

 Parlamentul de la Bucureşti reunit în şedinţă comună a adoptat o declaraţie de susţinere a Ucrainei, în contextul împlinirii, pe 24 februarie, a unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Federaţiei Ruse faţă de această ţară. În document, legislativul reafirmă sprijinul ferm al României pentru poporul ucrainean şi îşi exprimă respectul pentru curajul, demnitatea şi rezistența manifestate deopotrivă de armata ucraineană şi de populaţia civilă, transmite Radio România Actualități.

Senatorii și deputații reconfirmă susținerea neabătută a României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele frontierelor recunoscute internațional, și cer Federației Ruse să pună fără întârziere capăt războiului și să retragă de urgență toate forțele militare și echipamentele de pe întreg teritoriul Ucrainei în frontierele recunoscute internațional.

Citeste și:  41% dintre angajați sunt nemulțumiți de actualul loc de muncă. O treime declară că își va schimba jobul în perioada următoare

Senatorii și deputații susțin necesitatea angajării substanțiale a României în viitoarele eforturi de reconstrucție postconflict a statului ucrainean, precum și intensificarea sprijinului acordat de statul român îndeosebi populației civile ucrainene.

Totodată, în cadrul ședinței comune, senatorii și deputații au luat act de trei scrisori ale președintelui Klaus Iohannis referitoare la misiunile din teatrele de operații, la aprobarea staționării și desfășurarea de operațiuni pe teritoriul României de către detașamentul spaniol de aeronave multirol, precum și la dislocarea, la nevoie, a forței de răspuns a NATO cu capacitate de reacție foarte ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.