Parohia Bărcut, judeţul Braşov, şi-a sărbătorit ocrotitorul

Foto: Mitropolia Ardealului.

Parohia Bărcut, judeţul Braşov, a fost în sărbătoare la praznicul Sfântului Nicolae,  Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul bisericii din sat şi al credincioșilor din comunitate. Sărbătoarea a început în ajun cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, după care cei mici au împodobit pomul de iarnă. A doua zi s-a săvârşit Acatistul Sfântului Nicolae şi Utrenia, iar la Sfânta Liturghie, pe lângă credincioşii parohiei, a participat atât domnul Dănuț Ioan Timiş, primarul Comunei Şoarş, cât și cei 80 de copii ai şcolii din localitate reuniţi din satele Seliştat şi Bărcut, însoţiţi de părinţi şi de profesori, iar cei mai mulţi dintre copii s-au şi împărtăşit.

Citeste și:  CJRAE Brașov organizează un webinar dedicat tulburărilor de spectru autist (TSA)

După Sfânta Liturghie, Grupul Catehetic al parohiei a susţinut un frumos concert de colinde, iar efortul lor a fost răsplătit de blândul Părinte Nicolae cu daruri constând în dulciuri conform unui colind  local:

,,Iau ghetuţa să-i fac baie
Că vine Moş Nicolae
Şi vreau sa fie curată,
Ca să mi-o umple pe toată,
Cu dropsuri si ciocolată
Şi să zică:«Măi! Ce fată!»”

În încheiere, toţi cei prezenţi au participat la o agapă frăţească, oferită  prin grija Consiliului şi a Comitetului Parohial.

Autor: pr. Ionuț Nemţanu

Sursă: Mitropolia Ardealului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.