Patriarhul Daniel: ‘Hristos ne-a trimis LUMINA ÎNVIERII Sale să ne ajute SĂ NE VINDECĂM sufleteşte şi trupeşte’

Lumina Sfântă este nu numai o binecuvântare, ci şi consolare, o încurajare, prin care ne-mbrăţişăm duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă, a afirmat, sâmbătă seară, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, potrivit agerpres.

„Lumina Sfântă este nu numai o binecuvântare, ci şi consolare, o încurajare. Hristos, care ne-a trimis Lumina Învierii Sale, doreşte să intre în casa sufletului nostru, în familia noastră, în toată viaţa noastră, să lumineze incertitudinea, să risipească teama, să ne ajute să ne vindecăm sufleteşte şi trupeşte. De aceea, noi mulţumim Mântuitorului Iisus Hristos pentru această binecuvântare şi această consolare şi mângâiere”, a spus Patriarhul Daniel, la primirea Luminii Sfinte la Catedrala Patriarhală.

Înaltul ierarh ortodox a accentuat că, prin intermediul Sfintei Lumini distribuită de voluntarii BOR, „ne-mbrăţişăm duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă”.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

„Scoatem în evidenţă faptul că am fost şi anul acesta într-o comuniune. Dincolo de toate opreliştile care există din cauza pandemiei, am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate bisericile ortodoxe prin această Lumină şi cu toţi credincioşii noştri, care, deşi nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuşi, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă noi ne luminăm cu prăznuirea, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paşti şi unii pe alţii ne-mbrăţişăm duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă prin aceeaşi credinţă pe care o mărturisim şi aceeaşi iubire pe care o arătăm lui Hristos şi Bisericii Sale”, a arătat Patriarhul.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Părintele Patriarh s-a rugat pentru cei bolnavi sau aflaţi în carantină sau izolare.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să lumineze viaţa noastră, să aibă o milă şi o iubire deosebită pentru toţi cei care se află în spitale sau la casele lor suferinzi sau singuri, sau trişti, sau în carantină, sau în izolare, să le aducă lumina iubirii Sale în sufletele lor spre slava Sfintei Treimi şi spre bucuria noastră, a tuturor”, a încheiat Patriarhul Daniel.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul. La Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă a fost dusă de delegaţia Patriarhiei Române, fiind primită de Patriarhul BOR, Daniel.

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

Potrivit acordului BOR – MAI, slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi a prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.