Patru muzee din Brașov pot fi vizitate online prin intermediul tururilor virtuale 3D interactive

Patru muzee din Brașov — Muzeul Casa Mureșenilor, Muzeul Casa Memorială Ștefan Baciu, Muzeul de Artă Brașov și Muzeul Prima Școală Românească — vor putea fi vizitate online prin intermediul tururilor virtuale 3D interactive. Acestea au fost realizate de Real Tour Ro, campanie de profil care are în portofoliu peste 100 de obiective culturale scanate. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Tururile virtuale sunt integrate și pe Google Street View, Google Maps și Google Earth.

„Vrem să digitalizăm cât mai mult din patrimoniul cultural material și să îmbunătățim prezența online a obiectivelor culturale. În urma proiectului deja consacrat Muzee de la sat, am observat că datorită tururilor virtuale reușim să atragem și publicul tânăr spre aceste obiective culturale. Nu doar să le viziteze online, ci să se deplaseze fizic, asta după ce au aflat de ele într-o formă total nouă și interactivă”, spune managerul de proiect și expert scanare, randare și modelare 3D, Cosmin Murarașu.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Proiectul este realizat de Cosmin Murarașu, manager de proiect și expert scanare, randare și modelare 3D și Ionuț Teoderașcu, fotograf și editor vizual, inițiatorii și realizatorii proiectului „Muzee de la sat” – www.muzeedelasat.ro

Linkuri tururi virtuale interactive 3D:

Linkuri Google Street View:

Tururile virtuale interactive 3D vor putea fi vizitate oricând, timp de 24 de luni, pe pagina web www.real-tour.ro, pe portalul Cimec http://ghidulmuzeelor.cimec.ro/Muzee-cu-tur-virtual.asp, dar și pe paginile de social media/paginile web ale muzeelor colaboratoare. Tururile virtuale din Google Street View, Google Maps și Google Earth nu au termen de expirare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.