Patru persoane au murit înecate ieri, pe litoral. Steagul roșu va fi arborat și în următoarele zile

Potrivit Știrilor TVR, a fost ultima vacanță pentru patru turiști de pe litoral. Trei au murit trași de curenți în larg, la Mamaia, iar unul la Venus. Încă patru persoane au fost scoase din apă inconștiente, iar una este în stare gravă, la spital. La Mamaia, totul s-ar fi petrecut după ce o tânără a ignorat steagul roșu, care interzice scăldatul când marea e agitată. Un lanț uman s-a format spontan pentru a impiedica pierderea altor vieți.

Martorii de pe plajă spun că totul a început după ce curenții puternici au îndepărtat de mal o fată care a ignorat steagul roșu și a intrat în apă. Apropiații ei ar fi încercat să o ajute, au intrat și ei în apă, dar au fost măturați de valuri.

Citeste și:  Pink Floyd - mai aproape de brașoveni și turiști la spectacolul difuzat în premieră în România de Planetariul din Brașov

Au intervenit salvamarii care au încercat să aducă turiștii la mal, dar marea s-a dovedit mai puternică. Până la apariția unor skijeturi, pe plajă s-a format un lanț uman pentru salvarea celor din apă.

Potrivit ISU Dobrogea, 7 persoane au fost duse în larg, dintre care trei și-au pierdut viața, în ciuda eforturilr de resuscitaere care au durat peste o oră. Unul dintre supraviețuitori a fost dus în stare gravă la spital cu un elicopter SMURD.

Salvamarii atrag atenția că steagul roșu nu trebuie niciodată ignorat.

Tot la Mamaia, dar în altă zona, o altă persoană a fost scoasă din apă inconştientă. Bărbatul de 38 de ani a fost resuscitat şi transportat cu elicopterul a Spitalul Judeţean Constanța.

Citeste și:  ANUNȚ PUBLIC - SC BIO AGROKTIMA SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obtinere a autorizaţiei integrate de mediu, în Comuna Crizbav

Sursa. Știri.tvr.ro / Foto. focuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.