Peneliștii brașoveni îi vor trimite un ultimatum lui Orban: ‘Dacă nu obținem un angajament clar, vom pleca”

Liberalilor din Brașov le-a ajuns cuțitul la os: peneliștii spun că s-au săturat de haosul din partid și că vor să ceară intervenția președintelui Ludovic Orban pentru a restabili ordinea în organizație. Nemulțumiții se plâng de dezastrul în care se află în acest moment organizația locală, PNL Brașov. „Este un haos, este o rușine. Suntem complet dezorientați. Practic nu mai știm cine conduce PNL Brașov. Nu înțelegem această influență a lui George Scripcaru în structurile partidului. A reușit să creeze un adevărat haos în organizație. O mulțime de membri vechi ai partidului au plecat sau urmează s-o facă din cauza acestui Scripcaru și a camarilei, care este lăsat să-și ‘facă mendrele’ în partid. Ne întrebăm pe cine și cu ce are la mână acest individ de sunt sacrificați peneliștii care au confirmat, pentru a i se face pe plac lui Scripcaru. Este evidentă intenția lui: vrea să distrugă și să dezbine PNL Brașov! Chiar nu se vede lucrul acesta? Criticam PSD-ul pentru nepotisme și numirile politice, dar noi ce facem? RAT-ul, RIAL-ul și acum și Poșta sunt manageriate de persoane numite politic și culmea, nici măcar în interesul PNL. Criticam PSD-ul că este plin de penali, nu avem niciun drept s-o face, să privim puțin organizația noastră, îți pui mâinile în cap. Am crezut că se păstrează tăcerea pentru traversarea alegerilor, dar nimic nu se întâmplă. Acum ne este clar, membrii PNL Brașov vor fi epurați din partid. Așteptam măcar u minim de cecență, să ni se spună că nu mai corespundem intereselor actuale. Nu mai știm, suntem un grup destul de consistent care am decis că numai putem continua așa, ni s-a tot spus să avem răbdare, dar ne-a ajuns. Îi vom cere explicații lui Orban, iar dacă nu obținem un angajament clar din partea lui, vom pleca. Dar la cum s-a pus problema pe 15 noiembrie la vizita premierului la Brașov nu tragem speranțe să se rezolve ceva”, au declarat semnatarii scrisorii.
Peneliștii s-au revoltat când au aflat despre prezența lui George Scripcaru la București la sfârșitul săptămânii trecute, la confirmarea noului mandat al lui Iohannis. „Ce caută el acolo? I s-a dat deja ‘respins’ ce mai așteaptă? Firește, nu a avut acces în înterior, a păzit ușile, dar faptul că dă târcoale ‘zonei 0’, demonstrează că încă mai speră, iar acest lucru este deranjant, chiar nu se poate face ordine? Am ajuns să ne întrebăm ce interese sunt la mijloc”,
au adăugat liberalii.
Potrivit semnatarilor, scrisoarea va pleca la sfârșitul acestei săptămâni la București și va fi înmânată președintelui Ludovic Orban de cinci dintre semnatari. „Am fi trimis-o cu Poșta Română, dar după numirea de săptămâna trecută nu mai avem garanția că de la Brașov mai pleacă ceva necontrolat” au glumit PNL-iștii.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.