Percheziții în Brașov, după ce 4 români au înșelat 250 de americani. Prejudiciul este de aproape 800.000 de dolari

Patru români sunt cercetaţi într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani, după ce au încasat 775 de mii de dolari de la 250 de americani pentru un zbor tur-retur cu avionul între New York și fosta capitală a Kazahstanului, Almatî, care nu a mai avut loc, informează Monitorul Expres.

Procurorii au descins marţi, 11 octombrie, la adresele a 4 persoane fizice cu cetăţenie română şi la sediul unei instituții, fiind vizaţi într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri asigurătorii faţă de una dintre persoanele fizice şi faţă de persoana juridică cercetate pentru infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (săvârşită împotriva unei companii americane) şi spălarea banilor. De asemenea, celelalte 3 persoane fizice sunt cercetate pentru infracţiunea de spălarea banilor.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Prejudiciu de aproape 800.000 de dolari

Firma braşoveană a promis că face un zbor dus-întors pe ruta New York – Almatî în datele de 15 și 17 august, iar 250 de pasageri americani au plătit 775.000 de dolari pentru cursa care nu a mai avut loc. Potrivit sursei citate, firma braşoveană a dat mare parte din banii obţinuţi de la americani, 650.000 de dolari, pentru achiziţia în leasing a unui avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.