Persoanele fizice se pot înscrie de astăzi în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Persoanele fizice se pot înscrie, începând de astăzi, ora 10:00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în vederea selectării voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele.

Selecţia voucherelor va avea loc în perioada 5.12.2022, ora 10:00 – 9.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, acesta fiind de 25 milioane de lei, conform informaţiilor transmise de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

În această etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Citeste și:  Forfotă mare în piețe cu doar câteva ore înainte de Paște! Brașovenii se grăbesc să-și completeze masa festivă

După publicarea listei persoanelor fizice aprobată pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, precizează AFM.

Ministrul mediului, Tanczos Barna a atras atenţia că autorităţile au introdus o interdicţie pentru cei care nu folosesc voucherele obţinute, astfel încât aceştia nu se mai pot înscrie la ediţiile următoare ale programului pentru aceeaşi categorie de produse. Voucherele trebuie utilizate în şapte zile de la data validării, însă aproape jumătate din cei care le obţin nu fac acest lucru, preciza ministrul mediului.

Persoana care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. De asemenea, persoana care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Citeste și:  Unul dintre cele mai de succes albume ale trupei Korn revine la vârful clasamentelor

Începând cu12 decembrie vor putea fi generate voucherele pentru laptopuri şi tablete, iar înainte de Crăciun va începe ultima etapă, cea din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.