Personalitățile decorate de Klaus Iohannis, încep să returneze medaliile în semn de protest

Personalitățile decorate de Klaus Iohannis, încep să returneze însemnele onorifice, în semn de protest pentru actuala situație politică din România.

Scriitorul Radu Paraschivescu i-a returnat, recent, presedintelui Iohannis decoratia primita în februarie 2020. Decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (secțiunea Literatură), Paraschivescu a anunțat în urmă cu o lună că intenționeaza să îi returneze medalia lui Iohannis. Recent, fără să anunțe public, scriitorul și-a îndeplinit promisiunea.

„Vreau s-o dau inapoi. E pur si simplu o atitudine pe care simt ca trebuie sa o am. Simt ca e un gest pe care trebuie sa il fac pentru ca, dupa parerea mea, nu trebuie sa mai tin obiectul acela la mine in casa. M-a suparat pentru ca l-am creditat prin vot (pe Klaus Iohannis – n.r.). Si nu doar prin vot. Si am spus ca lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, pana la un punct. M-am facut ca uit, desi nu am uitat, ca el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, incardasit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta si alti domni de bine. Si am tot spus ca omul are dreptul la a doua sansa si ca va fi un om reformat din punct de vedere moral si va conduce bine lucrurile. Povestea pe care domnia sa, impreuna cu clasa politica, o arata de cateva luni incoace ma face sa iau in calcul foarte serios restituirea decoratiei. Ce se intampla cu noi in ultimele luni, nu cred ca ne mai da dreptul sa ne numim o tara. Ne numim suprafata, ne numim teritoriu. Pentru ca tara, in momentele grele, se aduna. Si locuitorii ei au o forma de solidaritate. Acum, de cand cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de doua triburi: tribul vaccinatilor si tribul nevaccinatilor. Triburile astea doua isi dau in cap, se agreseaza in toate felurile posibile si in toate mediile posibile”, a declarat Radu Paraschivescu la Digi FM.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Și actorul Marius Manole a fost, în această dimineață, la Palatul Cotroceni, pentru a returna medalia Ordinul de Merit pe care a primit-o de la președitele Klaus Iohannis. Actorul s-a arătat pur și simplu dezgustat de alianța PNL – PSD care se formează și îl vede pe Iohannis drept principalul vinovat.

„Returnez la Cotroceni medalia Ordinul de Merit cu care am fost decorat de Președintele României. Nu girez această alianță imorală cu PSD!”, a transmis actorul Marius Manole.

În perioada următoare tot mai multe personalități se pare că intenționează să acționeze astfel, în semn de protest față de situația politică cu care se confruntă țara noastră.

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.