Pestă porcină în județul Brașov. Conducerea ANSVSA bagă Direcțiile județene în ședință

Astăzi și mâine, Brașovul este gazda ședinței de lucru a conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor cu reprezentanții Direcțiilor județene din subordine, având pe ordinea de zi modalități de acțiune și intervenție pentru creșterea eficienței în prevenirea și combaterea unor boli la animale (în principal a pestei porcine), propuneri pentru programul strategic 2020, proiecte de valorificare și implementare a unor acte legislative.
Participă președintele ANSVSA, dr. Robert Viorel Chioveanu, șefi de Direcții din cadrul instituției centrale și conducerile Direcțiilor județene.
Astăzi, prefectul Mihai-Cătălin Văsii a onorat invitația de a fi prezent la deschiderea lucrărilor, adresând participanților un mesaj din care cităm:
„Reprezentați o instituție strategică, având în vedere că misiunea dvs. este să apărați, în ultimă instanță, sănătatea oamenilor. Fără a putea fi acuzat de patriotism local, pot afirma – și nu doar eu – că DSVSA Brașov este un model de bune practici în domeniu, atât în ceea ce privește managementul organizațional, cât și activitatea pe care angajații o desfășoară în serviciul brașovenilor. La buna reputație pe care o are echipa DSVSA Brașov și la încrederea de care se bucură din partea comunității contribuie decisiv profesionalismul dovedit în nenumărate rânduri, perseverența, acuratețea și conștiința că reprezintă, practic, un gardian ce trebuie să vegheze neîntrerupt la siguranța întregului lanț alimentar. Mai mult decât atât, dl. Dorin Enache și colegii săi de la DSVSA Brașov sunt apreciați și respectați și deoarece au înțeles de multă vreme că este mai oportun să prevină decât să combată, că înainte de a sancționa este mai bine să atenționeze, să informeze și să ofere îndrumare, astfel încât agentul economic să vadă în dumnealor nu dușmani, ci parteneri. Nu în ultimul rând, vreau să remarc excelenta colaborare a DSVSA Brașov în relația cu Instituția Prefectului, cu serviciile deconcentrate, cu unitățile administrativ-teritoriale din județ, precum și permanenta preocupare pentru îmbunătățirea interoperabilității tuturor celor implicați în managementul situațiilor de risc pe lanțul alimentar. Vă doresc succes tuturor în misiunea crucială pe care o aveți în societate și sunt convins că vă veți simți foarte bine la noi, în Brașov”.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.