Peste 100.000 de copii au fost vaccinați anti-COVID

Peste 100.000 de copii au fost imunizați până acum cu serul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech, a anunțat cu puțin timp în urmă coordonatorul campaniei naționale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță. El a lansat un nou apel la vaccinare cu accent pe copiii care au peste 12 ani, de altfel singurii care pot primi serul anti-COVID, informează agenția de presă Rador.

„Copiii noştri nu trebuie să rămână acasă să facă școală online, copiii noștri trebuie să interacționeze, trebuie să își dezvolte abilitățile sociale, abilităţile cognitive, trebuie să deprindă încă de pe acum care sunt principalele valori. În ultimele 72 de ore s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până la acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani. Cred că este un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă, pentru că indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, citat de sursa precizată anterior.

Citeste și:  Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile, dar analiştii se aşteaptă la noi fluctuaţii. Vezi care sunt prețurile în Brașov

Sursa foto, UNICEF Anamaria Dinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.