Peste 166.000 de persoane – prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Aproximativ 166.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 49.550 de mijloace de transport au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire), vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, transmite IGPF.

Pe sensul de intrare în România au fost 77.951 de persoane, dintre care 7.840 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 5,41% faţă de ziua precedentă).

Începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până vineri, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.753.683 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, vineri, 49 de fapte ilegale (19 infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Citeste și:  Studiu: Europenii sunt împărţiţi în legătură cu sprijinul pentru Ucraina şi refugiaţi

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 399.200 lei.

Vineri, nu s-a permis intrarea în ţară a 22 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale, precizează IGPF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.