Peste 3.600 de situaţii de urgenţă, gestionate de pompierii salvatori la nivel naţional

Pompierii şi echipajele SMURD au participat, în perioada 2-4 septembrie, la 3.623 de intervenţii în situaţii de urgenţă, majoritatea constând în asistenţă medicală – respectiv 2.966 solicitări.

„Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 106 incendii, precum şi în alte 544 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniţiei neexplodată”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, Agerpres.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 6 persoane şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 40 de persoane aflate în dificultate.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

În perioada de referinţă, la nivel naţional, au fost transmise 51 de mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 34 de mesaje privind prezenţa animalelor sălbatice, respectiv 17 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.