Peste 90.000 de apeluri de apeluri la „telefonul copilului”, în 11 luni de funcționare

Peste 90.000 de apeluri au fost înregistrate la numărul unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor, 119. Acesta a fost lansat odată cu programul „Din grijă pentru copii”. Proiectul a avut în vedere și înfiinţarea unor camere de audiere. Până acum au fost construite și amenajate 23 de astfel de încăperi.

În 11 luni de funcționare avem peste 90.000 de apeluri înregistrate, mii de copii salvați din situații de criză. Poliția Națională, prin Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate are la dispoziție cel mai avansat și complet sistem de criminalistică informatică, sistem cu ajutorul căruia, colegii de la Poliție pot depista în timp real pedofilii online, abuzatorii și prădătorii sexuali care racolează copii sau îi exploatează în mediul online.

Până astăzi, avem operaționalizate, adică funcționează 23 de camere de ascultare a minorilor, victime ale infracțiunilor. Un copil care este victima unui abuz, este maltratat sau traumatizat, are nevoie de un mediu securizant în care el să fie ascultat pe parcursul investigației”, declarat consilier de stat Mădălina Turza, coordonatorul programului „Din grijă pentru copii”.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.