Piață nouă pentru producătorii locali din Prejmer

Inițiativă menită să sprijine producătorii locali din Prejmer. Administratorul public din comună propune înființarea unei piețe de brânzeturi și legume, unde să-și vândă produsele, prejmerenii. Inițiatorul acestui proiect spune că primăria va pune la dospoziția producătorilor locali căsuțe din lemn, mese, pavilioane și corturi, astfel încât vânzarea brânzeturilor și legumelor să se facă într-un mod civilizat.

„Azi, mersul la piață a devenit o amintire. Nu mai avem vreme pentru povești și tarabe.

Îmi doresc demult și vreau să vă propun să încercăm împreună să readucem conceptul “ pieței “ la Prejmer și a bucatelor tradiționale românești, produse de comercianții locali!

După branzeturile făcute de peste 2 generații de fermierii noștri din comunitate, produse cu care ei ne bucură săptămânal în piața din centrul localității, avem un tânăr producător care își dorește să pună umărul și să reînvie împreună cu noi toți “ piața “ la nivelul comunității prejmerene, drept dovadă, începând de astăzi ne asigură aprovizionarea cu cele mai bune și sănătoase legume!

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Sunt convins că întreaga comunitate o să adere la această idee și împreună, ne vom implica pentru dezvoltarea și revenirea la acest concept de “ piață “ și totodată să susținem economia locală, prin achiziționarea de produse direct de la micii producători locali!

Mai mult, Autoritatea Publică Locală vă asigură de toată preocuparea sa, în ceea ce înseamnă sprijinul acordat micilor producători din comunitate, iar în acest sens, vă aducem la cunoștință faptul că suntem în procedură de implementare a unui proiect finanțat din fonduri extrabugetare nerambursabile pentru “Dotarea Satelor”, proiect prin care achiziționăm căsuțe de lemn, mese, pavilioane, corturi, toate pentru a putea readuce din nou “ piața locală” la Prejmer!

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Sper să ne formăm cu toții un reflex din asta, toți producătorii locali să umple perimetrul pieței cu o gamă cât mai largă de produse, iar noi locuitorii din comunitate să le trecem pragul pentru a ne asigura de o alimentație sănătoasă!

Program :

Brânzeturi : Marți – Joi – Sâmbătă în intervalul 09:00 – 13:00;

Legume : de luni până sâmbătă în intervalul 08:30 – 17:30″, se arată într-o postare a administratorului public din Prejmer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.