Polițele RCA la Euroins ar putea fi prelungite cu 3 luni

Ministerul Finanțelor a pus în transparență un proiect de Ordonanță de Urgență care are în vedere ca valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins să fie prelungită cu 90 de zile, până pe 8 decembrie. Potrivit deciziei instanței din luna iunie, polițele RCA emise de Euroins mai erau valabile până la 8 septembrie 2023.

  • Puteți consulta aici proiectul de Ordonanță de Urgență și aici nota de fundamentare.

„Astfel, prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile”, se arată în proiectul de OUG de la Ministerul Finanțelor.

Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, pe 17 martie 2023, să ridice licența societății Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţă, să ceară în instanţă falimentul companiei şi să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului.

Tribunalul București a declarat pe 9 iunie falimentul Euroins, în urma cererii formulate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Anterior, în luna mai, Tribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare în faliment a companiei Euroins, următorul termen fiind pe 9 iunie. 

AICI puteți găsi pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea, iar AICI pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei.

Sursa: economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.