Poliția Brașov: Campanie de prevenire a accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști, conducători de trotinete, mopede, motociclete

Utilizarea vehiculelor motorizate pe două roți este specifică tinerilor. Opțiunea pentru un asemenea vehicul depășește nevoia utilitară de deplasare motorizată, îmbrăcând de cele mai multe ori o formă de exprimare identitară, de conturare a imaginii de sine sau apartenență la un grup.

Adeseori, motocicliștii începători adoptă comportamente agresive și imprudente, dar pe măsură ce înaintează în vârstă adoptă o conduită din ce în ce mai prudentă în trafic.

De multe ori conducătorii acestora sunt accidentați pe arterele rutiere, din cauza necunoașterii și nerespectării regulilor de circulație. 

Pentru a rula în siguranță Poliția recomandă conducătorilor auto să circule prudent având în vedere că în trafic există și motocicliști, iar motocicliștilor să se facă vizibili prin purtarea  echipamentului de protecție omologat cu elemente reflectorizante, să aibă în funcțiune pe timpul zilei lumina de întâlnire și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente de circulație, Poliția Brașov recomandă motocicliștilor și conducătorilor auto:

  • respectarea cu strictețe a normelor rutiere și principiilor conduitei preventive;
  • folosirea unei viteze care să permită rularea pe carosabil în condiții de maximă siguranță;
  • asigurarea temeinică înaintea schimbării direcției de deplasare,atât prin folosirea oglinzilor retrovizoare, cât și prin întoarcerea capului pentru a vizualiza eficient și zona ”unghiului  mort”  și semnalizarea din timp a intenției;
  • folosirea în permanență a luminilor de întâlnire;
  • păstrarea unei distanțe de siguranță corespunzătoare, în mers;
  • utilizarea unor dispozitivele de siguranță/protecție omologate;
  • să fie pregătiți pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care le pot afecta grav aderenţa generând accidente!
Citeste și:  Sfaturi de Nutriție: Cum să îți îmbunătățești alimentația fără efort

ATENȚIE: Nu vă bazați numai pe buna reacţie a celorlalți conducători de vehicule!

Adoptând un comportament preventiv, adăugați un plus de siguranță traficului rutier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.