Poliția Locală Brașov învață copiii regulile de circulație rutieră

Astăzi, Poliția Locală Brașov a reluat campania de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră, intitulată ”Micii pietoni – Mari cunoscători”.

Un număr de 123 preșcolari de la Grădinița nr. 25 au participat la activitățile interactive organizate de Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto al Poliției Locale Brașov. Polițiștii locali au prezentat materiale adecvate vârstelor participanților, constând în imagini și recomandări referitoare la traversarea în siguranță a carosabilului, regulile ce ar trebui respectate la deplasarea cu bicilete, trotinete, role, skateboard, asigurarea în mijlocul de transport în timpul mersului, conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă alegerea străzii ca loc de joacă,  importanța cunoașterii și respectării semnificației marcajelor și  indicatoarelor rutiere, precum și urmările nerespectării regulilor de circulație.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Extrem de curioși și încântați, ”micii pietoni” s-au întrecut în a pune întrebări polițiștilor locali și a răspunde, la rândul lor, întrebărilor acestora.  Participând  cu entuziasm la jocurile pregătite, copiii au pus în aplicare cunoștințele deținute/ dobândite, în roluri de ”pieton” și de ”polițist local la datorie”.

La finalul activităților, preșcolarii au fost răsplătiți cu caschete de polițist local și legitimații confecționate special pentru ei și flyere cu mesaje și imagini pe teme de educație rutieră.

Poliția Locală Brașov intenționează să organizeze, în decursul acestui an, activități de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră atât pentru preșcolari, cât și pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.