Poliţiştii de frontieră, la datorie pentru asigurarea unui climat de normalitate

În această perioadă, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de frontieră (30 km interior de la linia de frontieră) aproximativ 3.700 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în funcție de situație.

Citeste și:  Ministerul Justiției răspunde "acuzațiilor"! Noul cod CAEN nu indică legalizarea prostituției în România

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Persoanele care intenționează să tranziteze frontiera națională în această perioadă pot accesa aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, care prezintă situația traficului în principalele punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

Reamintim că la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere  în regim internaţional, în tip ce la frontiera cu Bulgaria sunt disponibile 11 puncte de trecere a frontierei.

Citeste și:  Transylvania Open își extinde angajamentul față de sustenabilitate

De asemenea, reamintim că la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00 (ora României), sunt operaţionale 10 puncte de trecere ocazionale, pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Arad. Punctele de frontieră sunt destinate traficului de persoane și autovehicule de până la 3,5 tone și sunt utilizate preponderent de către cetăţenii români și maghiari din localităţile de frontieră.

Poliţia de Frontieră Română întreprinde zilnic, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care nu respectă legea. Suntem permanent la datorie pentru a facilita tranzitarea frontierei pentru participanții la trafic și pentru a oferi sprijin cetățenilor în orice situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.