Poliţiştii se opun sistemului de monitorizare cu brăţări electronice a suspecţilor

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România (FSDPR) se opune Proiectului de lege care prevede introducerea unui sistem de monitorizare prin care persoanele care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii vor fi fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere, se menţionează în comunicatul transmis luni de purtătorul de cuvânt al FSDPR, Christian Ciocan.

„În forma sa actuala Proiectul Legii care prevede sistemul de monitorizare a persoanelor care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii şi care vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere nu garantează prevenirea săvârşirii abuzurilor”, consideră reprezentantul sindicatelor poliţiştilor.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

Acesta argumentează că Poliţia română nu poate administra acest sistem din cauza lipsei de personal.

„Poliţia Română – subdimensionată numeric – nu poate gestiona în parametrii legii sarcinile care i-ar reveni prin această nouă lege. În plus, problemele urgente privind alocarea de fonduri pentru dotare şi salarizarea corespunzătoare a personalului determină ca acest nou proiect de Lege să creeze vulnerabilitaţi pentru MAI, din acest punct de vedere”, consideră Christian Ciocan.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România a transmis acest punct de vedere reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, la şedinţa de Dialog Social de luni, precizează purtătorul de cuvânt al FSDPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.