Pompierii din Moeciu, dotați cu o autospecială nouă pentru incendiile de pădure

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a fost prezent astăzi în comuna Moieciu, alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, și de inspectorul-șef al ISU Brașov, col. Lucian Marciu, cu ocazia operaționalizării la Punctul de lucru Moieciu al Secţiei de Pompieri Zărneşti a unei autospeciale pentru intervenții la incendiile de pădure.
Autopompa cisternă cu tun este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.
Autopompa dispune de tracțiune integrală, o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).
Autospeciala a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin proiectul european VIZIUNE 2020, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
De asemenea, prefectul Mihai Cătălin Văsii, însoțit de primarul comunei Moieciu, Mircea Manea, a inspectat centrul de vaccinare amenajat de Primăria Moieciu, care urmează a fi deschis în perioada următoare.

Citeste și:  CJRAE Brașov organizează un webinar dedicat tulburărilor de spectru autist (TSA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.