Populația lumii a atins 8 miliarde de oameni

De astăzi, sunt oficial 8 miliarde de oameni pe planetă, potrivit ONU. Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliard.

În momentul de față, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. Și în curând, populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei.

ONU estimează că va fi nevoie de aproximativ 15 ani pentru a ajunge la 9 miliarde, în 2037. Se preconizează un „vârf” de 10,4 miliarde în anii 2080 și o stagnare până la sfârșitul secolului.

Potrivit ONU, mai mult de jumătate din creșterea demografică până în 2050 va proveni din doar opt țări: Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Citeste și:  Persoanele neasigurate medical, acces la testarea pentru viruşii hepatici B, C şi HIV şi la terapiile specifice. Legea a fost promulgată

Iar până la sfârșitul secolului, cele mai populate trei orașe din lume vor fi africane: Lagos din Nigeria, Kinshasa din RD Congo și Dar Es Salaam din Tanzania.

World Population Prospects 2022 afirmă că fertilitatea a scăzut considerabil în ultimele decenii pentru multe țări.

Sursa ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.