Porci infectați cu PESTĂ, arși pe un RUG IMPROVIZAT la Codlea – IMAGINI CUTREMURĂTOARE

FOTO+VODEO Aurel AGACHE DIONISIE

Revoltător! Porci infectați cu PESTĂ PORCINĂ arși sub cerul liber la Codlea. Potrivit lui Agache Aurel Dionisie, consilier parlamentar, activist civic în protecția mediului, ferma aparține consilierului local PSD Nicolae Crăciun.

Potrivit unei declarații date de directorul Direcției Sanitar-Veterinare și Siguranța Alimentelor Brașov, dr. Dorin Enache, animalele se aflau sub un fel de sechestru instituit de veterinari, urmînd ca eutanasierea animalelor să se faca luni! Tot dr. Dorin Enache a declarat că au fost comandate incineratoare de mare capacitatea pentru arderea cadavrelor infectate. În plus, ședul DSVSA Brașov a dat asigurări că s-au luat măsuri ca niciun animal să nu iasă și să nu intre în unitate.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Ordinul DSVSA a fost însă încălcat iar animalele au fost ucise fără asistență de specialitate și incinerate pe ascuns.

Zilele trecute autoritățile din Brașov au confirmat un focar de pestă porcină la o fermă de porci din Codlea. Șase animale au fost găsite bolnave. S-a decis sacrificarea animalelor bolnave și izolarea celorlalți porci din efectiv.

Animalele bolnave trebuiau arse, conform procedurilor, în spații special amenajate. Cum Protan Codlea nu mai funcționează, conducerea fermei a decis incinerarea animalelor sub cerul liber.

Agache Aurel Dionisie, consilier parlamentar, activist civic în protecția mediului a surprins modul revoltător în care animalele au fost incinerate în curtea unui gater, la marginea orașului.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Potrivit lui Aurel Agache, care a descoperit planul ilegal de incinerare a animalelor bolnave, angajații societății au adus la fața locului anvelope de mașină peste care au pus cadavrele animalelor sacrificate și au dat foc. Fumul gros și mirosul irespirabil a fost purtat de vînt în interiorul localității.

Aurel Agache, cel care a reușit să surprindă acțiunea ilegală de incinerare, a reușit să filmeze chiar o mașină care sosește lângă rugul improvizat cu noi cadavre de porci sacrificați.

Văzând că sunt filmați, angajații fermei renunță să descarce cadavrele din mașină și se retrag.

Aurel Agache a alertat și pompierii și amenință că va alerta și Garda de Mediu.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.