Povestea celebrului Don Quijote, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, în cadrul Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2022, ediția a XIX-a, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța este invitat, ca în fiecare an, cu un titlu special: „Don Quijote”, balet pe muzică de Ludwig Minkus. Spectacolul are la bază capodopera literaturii spaniole, „Don Quijote de la Mancha”, scrisă de Miguel de Cervantes.

Hidalgo Alonso Quijano este un cititor pasionat de romane cavalereşti. Este seară şi eroul nostru este cufundat în lecturi. El îşi găseşte din aceste cărţi un ţel nobil: să ajute pe cei nevoiaşi şi lipsiţi de apărare. Hotărăşte să plece în lume în căutarea idealului său de frumuseţe feminină: Dulcineea din Toboso, plăsmuire a minţii sale rătăcite. Îşi alege un nume de cavaler în persoana lui Don Quijote şi  ia o mârţoagă pe care o porecleşte Rocinanta. Îl convinge apoi pe ţăranul lipsit de minte dar bun la suflet, Sancho Panza, să-i fie scutier şi pleacă în lume în căutarea unor aventuri cavalereşti. În distribuție, îi regăsim pe soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”: Kitri – Ami Inoue, Basil – Tomonori Sekiguchi, Espado – Bogdan Bîrsănescu, Mercedes – Cătălina Iliescu, Florărese – Yuria Soeta, Luna Muramatsu, Amoraș – Mayura Takase, Filfizon – Mihai Pâslaru, Variație vis – Mayu Takahashi, Dulcineea – Cecilia Ursul, Tatăl Kitri – Georgică Rapa, Don Quijote – Ștefan Răuț, Sancho Panza – Keito Shimomura, alături de Ansamblul de balet al instituției constănțene. Coregrafia este semnată de Mihai Babușka, adaptare după Marius Petipa. Scenografia: Adriana Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș. Regie scenă: Georgică Rapa.

Citeste și:  CellEAST - Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

• Spectacolul durează două ore și are o pauză.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral) – Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 – 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.