Povestea impresionantă a ultramaratonistului brașovean Cristian Moșoiu

Cristian Moşoiu face parte din categoria sportivilor care fac performanţă în ciuda problemelor de sănătate. 

Diagnosticat în urmă cu 8 ani cu spondilită anchilozantă, atletul participă la competiţii de ultramaraton, la una dintre ele alergând chiar 94 km. Campion naţional la alergare montană, Cristian Moşoiu a învăţat, în timp, să treacă peste durere.

‘Poate asta m-a şi ambiţionat mai tare să fac sport, pentru că problema asta de sănătate nu mă lasă să ma mişc. Am spondilită anchilozantă, este o boală cronică, se inflamează articulaţiile şi e foarte dureros. Pot să mă trezesc dimineaţa şi să fiu anchilozat, să nu mă pot deplasa. Acum fac un tratament care e destul de scump, nişte injecţii săptămânale, şi asta mă ajută să-mi desfăşor activitatea bine. Este o boală care nu se tratează, doar o ţin sub control.’ – Cristian Moşoiu, campion naţional la alergare montană.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

În perioada precompetiţională, Cristian Moşoiu aleargă 25 km pe zi.
‘Nu m-am gândit niciodată să mă las, nici de atletism şi nici de sport, în general. îmi place sportul, îmi place mişcarea, este un stil de viaţă pentru mine şi o să fac tot timpul.’ – Cristian Moşoiu, campion naţional la alergare montană

‘La Campionatul Mondial de la Braşov, un top 10 ar fi foarte bun.’
Cristian Moşoiu are 31 de ani şi se pregăteşte acum pentru cei 50 km pe care îi va alerga la primul Campionat Mondial de Atletism organizat în România. Competiţia va avea loc pe 1 septembrie, la Braşov. 

Citeste și:  Biciclete gratuite pentru elevii din Cristian! Primăria investește 650.000 de lei pentru a-i pune pe elevi în mișcare

‘Eu sunt de aici, din Braşov, şi dacă tot e un eveniment atât de important, de ce să nu particip? Eu sunt alergător montan şi am zis să încerc şi şosea, să vedem cum o să fie. Un top 10 ar fi foarte bun şi, dacă se face un clasament pe echipe, un top 6 ar fi extraordinar pentru noi. Contează că voi alerga acasă. ştiu că am susţinători şi mă ajută. îmi place că vin să vadă oameni care fac sport, vin să încurajeze.’ – Cristian Moşoiu, campion naţional la alergare montană.

Campionatul Mondial de Alergare de 50 km îi va aduce la Braşov pe unii dintre cei mai puternici ultra-alergători ai momentului. Peste 150 de sportivi din 31 de ţări, reprezentând toate continentele, vor lua startul la cea mai importantă competiţie atletică organizată în România.

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.