Prefectul Brașovului dă asigurări că se poate vota în siguranță la Şcoala Gimnazială nr. 12

Procesul electoral se va desfăşura în bune condiţii şi în secţiile de votare din Şcoala Gimnazială nr. 12, unde a existat suspiciunea focarului de hepatită tip A.

Ieri, 7 noiembrie, la ora 17,45 a început acţiunea de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare a celor două corpuri de clădire ale Şcolii Gimnaziale nr. 12 din municipiul Braşov, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Primăriei Municipiului Braşov în baza datelor obţinute de la firma SC Coral Impex SRL cu care administraţia locală are contract de concesiune pentru acest serviciu.

În cursul acţiunii, care a durat aproximativ două ore, s-au folosit dezinfectanţi pentru hepatita A marca RELY+ON VIRKON pentru suprafeţe şi dezinfectant Preventol.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Luni, 11 noiembrie 2019, este programată o nouă acţiune de dezinfecţie, urmând ca, la nevoie, să se repete acest proces dacă situaţia o va impune.

Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului – Regiunea Centru Braşov sunt instituţiile care s-au sesizat şi care, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, conducerea unităţii de învăţământ în cauză şi Primăria Municipiului Braşov vor supraveghea cu stricteţe desfăşurarea acţiunii, până la înlăturarea tuturor suspiciunilor de această natură.

„Având în vedere măsurile de igienă întreprinse, asigurăm cetăţenii că procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României, în ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se va desfăşura fără probleme în cele două secţii de votare. Aşa cum ne asigură specialiştii, hepatita de tip A, boala mâinilor murdare, după cum este cunoscută în popor, nu este transmisibilă aerogen şi recomandăm copiilor şi cadrelor didactice să trateze cu maximă responsabilitate igiena corporală”, a declarat prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.