Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, ales chestor al Senatului României

Preşedintele PSD Braşov, Senatorul Marius Dunca, a fost votat în funcţia de chestor al Senatului României în sesiunea legislativă care a debutat pe 2 septembrie. Prin votul senatorilor, cea de-a doua funcţie de chestor al Senatului i-a revenit lui Paul Stănescu. 

‘Le mulţumesc colegilor senatori care, prin votul lor, mi-au acordat încredere. Funcţia de chestor al Senatului este una de responsabilitate şi sunt determinat că din această funcţie să urmăresc gestionarea resurselor financiare ale instituţiei şi alocarea acestora într-un mod corect. Voi face toate acestea respectând criteriile de transparenţă şi, cel mai important, având responsabilitatea lucrului cu bani publici’, a declarat Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca. 

Marius Dunca a adăugat că sesiunea legislativă care a debutat ieri a adus şi o serie de schimbări atât la nivelul conducerii Senatului, cât şi la nivelul conducerii grupului senatorilor PSD. Potrivit lui Dunca, preluarea de către Radu Preda a funcţiei de lider al senatorilor PSD reprezintă un mesaj de susţinere pentru generaţia tânără de politicieni.

‘Mă bucur că şi la nivelul grupului senatorial al PSD există consens şi susţinere pentru politicienii tineri. Acest semnal a fost extrem de clar, prin susţinerea lui Radu Preda, ca nou lider al grupului senatorial PSD. Am încredere în Radu Preda şi mă bucur să văd că în PSD există colaborare între generaţia tânără şi politicienii cu vechime din partid, lucru care va genera mai mult profesionalism în politică. Acesta este mesajul pe care grupul nostru a dorit să îl transmită la debutul sesiunii parlamentare’, a adăugat Marius Dunca.

Regulamentul Senatului României:

Conform regulamentului Senatului, chestorii au următoarele atribuţii:
a) prezintă Senatului proiectul de buget şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual
b) verifică modul de gestionare a patrimoniului şi exercită controlul financiar intern asupra cheltuielilor efectuate
c) verifică funcţionarea şi calitatea serviciilor Senatului, potrivit repartizării Biroului permanent
d) asigură menţinerea ordinii în timpul şedinţelor de plen şi în întregul sediu al Senatului;

Chestorii prezintă informări Biroului permanent, iar la sfârşitul fiecărei sesiuni ordinare prezintă Senatului un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.