Preţurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din august

Preţurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din august, potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenței, notează Radio România Actualități.

Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la fructe și legume. Reduceri de preț au fost înregistrate și la brânza telemea, iaurt, lapte, dar și la celelalte produse care se regăsesc în coșul de bază, precum uleiul, ouăle, zahărul și mălaiul. Și la anumite sortimente de carne de pui și porc au fost constatate ieftiniri.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune că pe măsură ce stocurile vechi achiziționate la prețuri mai mari se epuizează reducerile la alimente se vor vedea la mai multe magazine. La 1 august a intrat în vigoare ordonanța de urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la 14 grupe de alimente de bază.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.