Primăria Brașov a început pregătirile pentru Luna curățeniei

Având în vedere condițiile meteo favorabile, Municipalitatea a cerut operatorului de salubrizare cu care are contract, Comprest SA, ca, în perioada 15.02 – 11.03, să execute o serie de lucrări de salubrizare pe străzile principale, pentru a pregăti Luna curățeniei.

Astfel, de marți, 15 februarie, mai multe echipe ale Comprest au început activitățile de curățare la rigolă pe străzile principale și de spălare a elementelor de semnalizare cum ar fi separatoarele de sensuri. În cazul acestora, din cauza temperaturilor negative de pe timpul nopții, ele sunt demontate și spălate la sediul operatorului. Odată ce temperaturile pe timpul nopţii vor crește, se va începe spălarea și a parapeților de protecție din metal (liselor), activitate care se va derula la fața locului. Obiectivele acestei acțiuni este de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă și de a pregăti demararea campaniei de curăţenie de primăvară.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Aceste activități se vor derula pe următoarele străzi:

Lotul 1: Calea București, str. Carpaților, Str. Poienelor, str. Saturn, Str. Zizinului, str. Lacurilor, str. Stejarului, str. Brazilor, b-dul Valea Cetății, b-dul Muncii, str. Dobrogeanu Gherea, str. Toamnei, str. Hărmanului, str. N. Titulescu, str. N. Bălcescu, str. Mureșenilor, Șirul Livezii.

Lotul 2: str. Hărmanului, str. 13 Decembrie, str. Lungă, str. De Mijloc, str. Avram Iancu, str. Alexandru Ioan Cuza, b-dul Gării, b-dul Mihail Kogălniceanu, b-dul Victoriei, str. Stadionului, Șoseaua Cristianului, b-dul Griviței, str. Aurel Vlaicu, str. Mihai Viteazul, b-dul Alexandru Vlahuță, Calea Făgărașului, Calea Feldioarei.

Elementele de semnalizare rutieră vor fi spălate în zilele în care se vor desfășura activitățile pe strada respectivă, în funcție de condițiile meteo.

Citeste și:  S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.