Primăria a ordonat dezinfecția în școlile din Brașov

Primăria Municipiului Braşov, în colaborare cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L., vă aduce la cunoştinţă următoarele :
Având în vedere că în ultima perioadă au fost sesizate şi raportate numeroase cazuri de îmbolnăviri în rândul cetăţenilor, este înregistrată o creştere foarte mare a numărului de îmbolnăviri gripale şi infecţii repiratorii acute faţa de nivelul asteptat, fiind declarată oficial de către autorităţile de sănătate publică stare de epidemie cu extindere naţională, municipiul Braşov este aflat într-o poziţie geografică cu un nivel foarte ridicat de îmbolnăviri. În acest sens Primăria Municipiului Braşov a solicitat concesionarului efectuarea serviciilor de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ şi instituţiile publice din municipiu, în perioada 07.02.2020 – 15.02.2020.
Substanţa propusă a fi utilizată în activitatea de dezinfecţie este produsul Bionet A 15 ( TP 4) , substanţa activă alkyl (C12-16) dimethylbenzil ammonium chloride (ADBAC/BKC (C12-16), cu diluţia şi norma de aplicare indicate în avizul sanitar emis de Ministerul Sănătăţii; timp de acţiune a soluţiei dezinfectante maxim 60 de minute.
In perioada menţionată se va efectua şi activitatea periodică de combatere a rozătoarelor în interiorul unităţilor de învăţământ.
Pentru activitatea de deratizare se va utiliza produsul Agrorat Wax Block, substanţa activă brodifacoum, respectând norma de utilizare indicată in avizul sanitar/certificatul de recunoaștere mutuală.
Activitatea de dezinsecţie în incinta unităţilor de învăţământ se va efectua în perioada 21.02.2020 – 29.02.2020.
Pentru activitatea de dezinsecţie se va utiliza produsul Super Killer 25 EC, substanţa activă cipermetrin, cu diluţia şi norma de aplicare indicate în avizul sanitar emis de Ministerul Sănătăţii; timp de actiune a soluţiei insecticide maxim 24 ore;
Substanțele utilizate în activităţile de dezinsecție, dezinfecție si deratizare fac parte din grupele Xn si Xi de toxicitate, conform Registrului Național al Produselor Biocide elaborat de Ministerul Sănătății.
Informăm populaţia că au fost transmise către toate unităţile de învăţământ, măsurile de informare şi prevenire a intoxicării cu substanţe dezinfectante, insecticide şi raticide utilizate în activităţile de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum si documentele produselor utilizate, emise de Ministerul Sănătăţii, activităţile fiind programate de comun acord cu conducerile unităţilor.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.