Primăria Brașov a început pregătirile pentru sezonul de schi

Având în vedere că în următoarele zile sunt anunțate temperaturi negative, Municipalitatea a pornit, în această după-amiază, instalațiile de producere a zăpezii artificiale. Primele tunuri și lăncii care funcționează sunt cele din partea superioară a masivului, pentru a fi amenajate depozite de zăpadă care, atunci când prognoza meteo va fi una favorabilă, vor fi folosite pentru amenajarea pârtiilor.

 ,,Din astăzi am pornit tunurile de producere a zăpezii artificiale. Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu, în zone care nu vor fi afectate de temperaturile ridicate din weekendul următor. Această zăpadă artificială reprezintă baza pentru amenajarea pârtiilor, ceea ce ne va permite ca, odată cu temperaturile coborâte și cu precipitațiile sub formă de ninsoare, să amenajăm pârtiile din partea superioară a masivului. În acest moment este greu să estimăm momentul deschiderii domeniului schiabil, având în vedere că, potrivit prognozei, zilele cu temperaturi negative sunt urmate de zile cu temperaturi de 8-10 grade cu plus”, a precizat primarul Allen Coliban.

Sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile (inclusiv cele 10 achiziționate în acest an) și 12 tunuri fixe, toate tunurile mobile fiind, în acest moment, pe poziții. Sistemul de producere a zăpezii artificiale acoperă întregul domeniu schiabil. În sezonul 2021-2022 s-au produs aproape 400.000 m.c. (399.670,4 m3) de zăpadă artificială.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Cu excepția înzăpezirii pârtiilor, toate celelalte elemente necesare deschiderii sezonului de schi sunt pregătite: au fost finalizate lucrările de revizie și autorizare pentru toate instalațiile pe cablu, atât ale Primăriei (cele două telescaune), cât și cele ale Ana Teleferic (la începutul acestei luni a fost repornită și telecabina Capra Neagră); de asemenea, din cele 6 ratracuri, 5 sunt funcționale, iar la al șaselea vor fi finalizate curând reparațiile. În ceea ce privește siguranța pe pârtii, toate lucrările de reparații la gardurile de separare s-au încheiat, au fost montate plasele, saltelele și semnalizările necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.