Primăria Brașov a început pregătirile pentru târgul de Crăciun și sărbătorile de iarnă 2023

Primăria Brașov a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, în cadrul evenimentului ,,Brașov, oraș din poveste”, și a târgului de Crăciun. Acest eveniment vine cu două noutăți în acest an, pe de o parte, conceptul sărbătorilor de iarnă se creează împreună cu brașovenii, iar, pe de altă parte, este pentru prima dată când pregătirile au început încă din luna mai.

,, Se spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Pentru prima oară, Primăria Municipiului Brașov a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă încă din luna mai. Îi invităm pe toți brașovenii să ne spună cum văd ei sărbătorile de iarnă la Brașov, tocmai pentru că este o sărbătoare a oamenilor, o sărbătoare a orașului. Până pe 21 iunie, aceștia ne pot trimite sugestiile lor legate de cum văd Crăciunul la Brașov, pe formularul pe care îl găsesc pe site-ul primăriei. De asemenea, pentru organizarea Târgului de Crăciun ne vom sfătui și cu comercianții și meșteșugarii, în cadrul unei consultări ce va avea loc săptămâna viitoare. Cu cât comunitatea se va implica mai mult în acest demers, cu atât vom avea cele mai frumoase sărbători anul acesta și Brașovul va fi cu adevărat un «oraș din poveste”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Până în data de 21 iunie, brașovenii sunt invitați să decidă asupta tematicii sărbătorilor de iarnă, să aleagă activitățile care ar trebui să se desfășoare în cadrul evenimentului ,,Brașov, oraș din poveste” – Târg de Crăciun, concerte, Moș Crăciun interactiv, carusel pentru copii, patinoar, târguri caritabile pentru ONG-uri, zone din cartiere în care s-ar putea desfășura evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă și care ar fi evenimentele pe care și le doresc în cartierul lor. O altă temă asupra căreia sunt consultați cetățenii este cea legată de iluminatul de sărbători; astfel ei vor putea alege între tipul de iluminat, clasic sau cu jocuri de lumini, extinderea acestuia în cartiere sau pot veni și cu alte propuneri privind iluminatul festiv.  Nu în ultimul rând, tot brașovenilor le revine decizia asupra modului în care se va sărbători trecerea dintre ani, respectiv cu artificii, proiecție de lasere sau alte evenimente.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Și în ceea ce privește organizarea Târgului de Crăciun, Municipalitatea va consulta toate părțile implicate, atât comercianții, cât și brașovenii. În prima etapă, primăria organizează o întâlnire cu  comercianții interesați să participe la Târgul de Crăciun în data de 14 iunie, de la ora 17.00, în sistem hibrid: Sala de Consiliu & online pe ZOOM.

Municipalitatea a alocat în acest an pentru organizarea evenimentului ,,Brașov, oraș din poveste” 900.000 de lei, la care se vor adăuga sumele necesare pentru iluminatul festiv.

Anul acesta sezonul și sărbătorile de iarnă vor începe pe 30 noiembrie și vor dura până pe 8 ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.