Primăria Brașov îi condamnă pe luptătorii anticomuniști, din nou, la frig, întuneric și uitare

Primăria Brașov își condamnă eroii la frig și beznă, întocmai cum o făceau torționarii din fostele lagăre ale securității.

Monumentul de la Brașov dedicat martiriului foștilor luptători anticomuniști, situat în plin centru, vizavi de Teatrul Dramatic, zace în beznă, iar flacăra veșnică, menită să țină vie amintirea celor care și-au jertfit zilele în beciurile securității sau în lagărele de muncă, stă stinsă.

E frig din nou și este beznă la monumentul eroilor anticomuniști, dar ei ne iartă. După o viață petrecută în beciurile comuniste, într-o negură apăsătoare, luptătorii anticomuniști, urcați la ceruri s-au obijnuit și ne iartă ignoranța, pentru că știu că nu e răutate, ci doar prostie. Și nesimțire. Primăria a găsit fondurile necesare să scalde în lumină multe clădiri din oraș, dar s-a gândit să facă economie la monumentul eroilor anticomuniști, așa că le-a stins lumina.

Citeste și:  Cinci echipamente de ultimă generaţie vor completa dotările Unității de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Braşov

Primăria arde gazul ca să încălzească hectare întregi de clădiri în care se adăpostesc inutili, mii de funcționari din aparatul de stat, dar a găsit de cuviință să economisească oprind flacăra veșnică, închinată martirilor. Primăria rișipește polițiști comunitari pentru orice fel de acțiuni, mai mult sau mai puțin folositoare, dar nu a găsit un schimb complet în zona Teatrului Sică Alexandrescu, care să arunce un ochi și la liniștea greu-încercaților eroi.

Iar pentru confortul staff-ului din Primărie, trudesc zilnic o armată de femei de serviciu, pentru ca totul să fie lună; pentru martiri municipalitatea nu a găsit un om care să curețe monumentul măcar o dată pe săptămână.
Construit printr-o inițiativă privată, monumentul dedicat Luptătorilor Anticomuniști, situat vizavi de Teatrul Sică Alexandrescu, a fost încă de la început o „cenușăreasă” pentru Primăria Brașov și nu este de mirare că monumentul arată în halul în care echipa brașovstiri.ro l-a găsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.