Primăria Brașov, într-o baie de lumină

Începând din acest weekend, clădirea Primăriei va fi iluminată arhitectural.
Scopul instalației este de a pune în valoare arhitectura clădirii Primăriei, în timpul nopții, dar și de oferi posibilitatea municipalității de a participa la evenimente importante care își propun să ilumineze simbolic anumite clădiri, cum ar fi, de exemplu, Ziua Națională a României, Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului la Sân – care are drept simbol culoarea roz, sau evenimentul de conștientizare a autismului, când anumite clădiri sunt iluminate în albastru.
Noul iluminat ornamental al primăriei se realizează cu 60 de proiectoare de ultimă generație, cu LED, montate pe 10 stâlpi care pun în valoare două fațade – intrarea principală și intrarea dinspre parcul Titulescu. Proiectoarele oferă întregul spectru de culoare, iar instalația este computerizată, astfel că atât culoarea cât și intensitatea pot fi modificate din unitatea de comandă. În mod uzual, ele vor funcționa pe lumină alb-cald, culorile fiind utilizate doar la evenimente importante.
Primăria are în vedere și iluminarea altor obiective din oraș, cum ar fi Casa Sfatului, Casa Junilor, Poarta Șchei sau Aleea după ziduri. Pentru acestea, sunt în elaborare studiile de fezabilitate. De asemenea, pentru că în acest moment pe Aleea Tiberiu Brediceanu se desfășoară lucrări de modernizare a iluminatului public, în proiect a fost inclus și iluminatul arhitectural al zidurilor și bastioanelor cetății.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.