Primăria Brașov vrea să modernizeze stadioanele Metrom și Carpați

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că municipalitatea este interesată de preluarea Stadionului Tineretului, pe care dorește să îl modernizeze. De asemenea, în plan mai sunt modernizări ale stadioanelor Metrom și Carpați, și sala polivalentă care va lua locul Stadionului Municipal, cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri, proiectul fiind evaluat la 20 de milioane de euro.

„Avem o strategie, urmează doar să ne punem la punct datele. Stăm foarte mult după procedura de rezolvare a insolvenţei a celor de la FC Braşov, care ne ţine foarte mult pe loc ca infrastructură, cât şi ca tot ce înseamnă partea instituţională. Noi vrem să luăm palmaresul, brand-ul, baza sportivă care este, teoretic, a noastră. Mă refer la patrimoniu, sunt nişte elemente de infrastructură care sunt într-o procedură de faliment, cel care administrează falimentul nu înţelege acest lucru şi ar vrea să-i dăm o grămadă de bani, miliarde, pe nişte betoane pe care noi vrem să le demolăm. E o chestiune procedurală care ne încurcă foarte mult. Noi avem copii la Corona, foarte mulţi, avem sute de copii la diferite categorii de vârstă. O să facem un demers la nivel de federaţie să ne înscriem la un anumit nivel competiţional în următoarea ediţie.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Am pornit discuţiile cu cei de la ASSR să găsim o soluţie şi cred că timpul ne va demonstra că o să facem acest lucru, pentru că altfel altă variantă nu există. Poate, în paralel, se va rezolva acest lucru din punct de vedere procedural ca şi gestionare a situaţiei de faliment. Practic, blochează foarte multe lucruri şi noi stăm spectatori şi nu avem ce face, pentru că alţii administrează şi gestionează acest lucru. Poate că şi aici este o strategie, unii care gestionează anumite situaţii de faliment poate au tot interesul s-o lungească foarte mult, deşi ar fi cel mai bine s-o rezolve rapid, să înţeleagă că altă soluţie nu există. Terenul este al nostru, stadionul este al nostru. Doar nişte betoane sunt ale fostei societăţi FC Braşov care, practic, azi nu mai există şi unii încă mai stau la colţ şi aşteaptă miliarde de lei din banii municipiului, lucru care sigur nu se va întâmpla. L-am mandatat pe Adrian Szabo care este responsabilul nostru să ne prezinte o situaţie în următoarea perioadă. Din câte ştiu eu, vom face un pas important în următoarea partidă”, a declarat Scripcaru pentru ProSport.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

La Metrom, spune Scripcaru, „va trebui să refacem dotări, infrastructură, sală de pregătire, cantină pentru sportivi, pentru copii, e un proiect foarte mare”, în timp ce la Stadionul Carpați, „unde am mutat liceul sportiv, vom corela baza sportivă, investiţia va fi corelată cu infrastructura sportivă care va putea fi folosită şi de liceul sportiv dar şi de sportivii de la Corona”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.