Primăria îi ‘arde’ pe proprietarii clădirilor părăginite

Măsuri usturătoare pentru proprietarii care nu își îngrijesc clădirile sau terenurile. De anul viitor, se va aplica supraimpozitarea cu până la 500% a clădirilor și terenurilor lăsate în paragină. Decizia a fost luată la ședința de plen a Consiliului Local, de miercuri, când a fost supus aprobării și un regulament de aplicare a acestor măsuri.

Pentru început va fi înființată o comisie specială care va inventaria proprietățile lăsate în paragină.

Membrii comisiei vor completa formulare de evaluare și încadrare a imobilului în categoria celor neîngrijite. Totodată, construcției îi va fi deschisă o fișă de evaluare în care se vor bifa categoriile corespunzătoare nivelului de degradare constatat.

Comisia va fi alcătuită din reprezentanți ai Serviciului Autorizări în Construcții, ai Poliției Locale a Municipiului Brașov și ai Direcției Fiscale Brașov, componența fiind stabilită prin dispoziție de primar.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Proprietarii care nu își îngrijesc proprietățile vor plăti, potrivit noii hotărâri, impozite majorate cu procente cuprinse între 100% și 500%, în funcție de gradul de degradare a clădirii sau de starea terenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.