Primăria îi ‘arde’ pe proprietarii clădirilor părăginite

Măsuri usturătoare pentru proprietarii care nu își îngrijesc clădirile sau terenurile. De anul viitor, se va aplica supraimpozitarea cu până la 500% a clădirilor și terenurilor lăsate în paragină. Decizia a fost luată la ședința de plen a Consiliului Local, de miercuri, când a fost supus aprobării și un regulament de aplicare a acestor măsuri.

Pentru început va fi înființată o comisie specială care va inventaria proprietățile lăsate în paragină.

Membrii comisiei vor completa formulare de evaluare și încadrare a imobilului în categoria celor neîngrijite. Totodată, construcției îi va fi deschisă o fișă de evaluare în care se vor bifa categoriile corespunzătoare nivelului de degradare constatat.

Comisia va fi alcătuită din reprezentanți ai Serviciului Autorizări în Construcții, ai Poliției Locale a Municipiului Brașov și ai Direcției Fiscale Brașov, componența fiind stabilită prin dispoziție de primar.

Citeste și:  Brașovenii, invitați să se pronunțe asupra proiectelor de dezvoltare ale orașului

Proprietarii care nu își îngrijesc proprietățile vor plăti, potrivit noii hotărâri, impozite majorate cu procente cuprinse între 100% și 500%, în funcție de gradul de degradare a clădirii sau de starea terenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.