Primăria Săcele va investi aproape 3 milioane de lei în echipamente IT

Primăria Săcele va investi aproape 3 milioane de lei în echipamente IT. Îi va scuti astfel pe săceleni de drumuri, iar pe angajați de munca birocratică.

Reprezentanții Primăriei Săcele au semnat deja un contract cu finanțare europeană, în vederea realizării acestui proiect. Urmează procedura de licitație, iar mai apoi, semnarea contractui cu firma care să furnizeze echipamentele IT.

„Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacitaţii instituţionale şi eficientizarea activităţii la nivelul Municipiului Săcele prin simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni, implementând măsuri din perspectiva back-office şi frontoffice pentru serviciile publice livrate de primărie. Așa cum mi-am asumat și în programul pentru acest mandat, facem pașii necesari pentru a veni în sprijinul săcelenilor și digitalizăm administrația publică locală. Este vorba despre calculatoare, echipamente software, hardware. Programele informatice vor ajuta activitățile de lucru între compartimentele din cadrul Primărei și vor veni, evident și în sprijinul cetățenilor din Săcele, care vor putea depune cererile online. Acum urmează procedura de licitație, sperăm să o finalizăm în două luni și să încheiem contract cu o firmă care să ofere aceste echipamente până în luna august, pentru a putea demara proiectul”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Săcele, citat de BizBrașov.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.