Primăria se bate să redea brașovenilor Casa Hirscher

Primarul George Scripcaru a depus în numele Municipalității cererea de chemare în judecată, în contradictoriu cu SC Aro-Palace SA și Ministerul Turismului, pentru recuperarea Casei Hirscher (fostul Cerbul Carpatin), una dintre clădirile simbolice pentru istoria și identitatea Brașovului. Ca și în cazul Cetățuii, trecerea acestui monument istoric în proprietatea unei societăți comerciale (care, ulterior s-a privatizat) s-a făcut fără respectarea prevederilor legale, având în vedere că proprietarul de drept al imobilului era Municipiul Brașov.

,,Ieri (25 iulie n.n.) a fost depusă la Tribunalul Brașov cererea de chemare în judecată pentru recuperarea Casei Hirscher  – sau cum mai este cunoscută de brașoveni –  a restaurantului Cerbul Carpatin. După ce am recâștigat Cetățuia, am făcut o serie de cercetări care confirmă dreptul de proprietate al Municipalității și asupra Casei Hirscher, și care demonstrează că aceia care au gestionat privatizarea societății comerciale Postăvarul au vândut ceva ce nu aparținea statului, ci Municipiului. Cu o situație asemănătoare ne-am confruntat și în cazul Cetățuii, și deja două instanțe ne-au dat dreptate. Noi vom continua acest demers de recuperare a monumentelor aflate în proprietate privată și care ar trebui să le aparțină brașovenilor. Constituția garantează dreptul de proprietate, atunci este normal ca aceste imobile, care legal ar trebui să fie în proprietatea noastră, să fie administrate în interesul orașului, și cel puțin în cazul celor două (Cetățuia și Casa Hirscher n.n.), care stau închise de ani de zile, firma care le-a administrat ca proprietar nu s-a dovedit capabilă de a le transforma în atracții turistice, ci, din contră, le-a lăsat să se deterioreze pe zi ce trece”, a declarat primarul George Scripcaru.

Prin cererea de chemare în judecată, Municipiul Brașov, prin Primar, în contradictoriu cu pârâtele S.C. Aro – Palace S.A. și Ministerului Turismului a solicitat Tribunalului Brașov să constatate că imobilul denumit „Cerbul Carpatin“ este proprietatea Municipiului Brasov și să oblige pârâta S.C. Aro – Palace S.A. să lase Municipiului Brasov în deplină proprietate și posesie imobilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.