Primăria Vulcan pregătește trei mari proiecte, prin Programul Național de Investiții

Primăria Vulcan pregătește trei mari proiecte, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, proiecte pentru care va încerca să obțină finanțare.

Marți, 5 octombrie 2021, în cadrul ședinței de consiliu local, a fost adoptată hotărârea privind documentația tehnică, modernizare și extindere sistem de alimentare cu apă și apă uzată și aprobarea devizului general, privind cheltuielile necesare realizării. Acest proiect este unul dintre cele mai mari proiecte pe care le-a avut comuna Vulcan, având o valoare de aproximativ 10 milioane euro / 50,001,716.45 (valoare cu TVA).

Proiectul se referă la: schimbarea rețelei de apă din întreaga comună; stație de tratare și clorinare a apei; un rezervor de 1400 mc, dar și o stație de pompare.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Extinderea rețelei de canalizare pentru următoarele cartiere: Cartierul Scriitorilor, Cartierul Florilor, Cartierul Coacăzelor, Cartierul Strandului, Strada Păcii și Strada Cristianului.

Proiectul 2 se referă la „Modernizarea și asfaltarea străzilor de interes local în comuna Vulcan, județul Brașov”, include lucrări pe următoarele străzi și cartiere: Cartierul Tineretului/ Florilor, Cartierul Scriitorilor, Cartierul Coacăze, Cartierul Ștrandului, Str Noua, Str Hilului, Str de Mijloc, Str Îngusta, Str Dispensarului și Str Vlad Țepeș. Lungimea totală a acestui proiect este de 10000 ml (10 km). Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și în general asupra mediului, influențând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor. Modernizarea drumurilor și străzilor duce la dezvoltarea economică și socială a zonei.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Al treilea proiect pe care îl pregătește primăria comunei Vulcan este pentru extinderea rețelei de gaze în cele trei cartiere nou înființate și în satul aparținător, Colonia 1 Mai.

„După un an de mandat, pot spune că am alocat o mare parte din timp pe teren, am identificat problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii comunei noastre. Proiectele se fac pornind din teren, nu din birou. Am pus suflet la aceste proiecte, am mers cu proiectanții la fața locului, am vorbit cu oamenii, căutând cele mai bune soluții pentru ca proiectele să se transforme în lucrări, nu în bibliorafturi cu documente inutile”, a declarat Marius Adrian Doda, primarul comunei Vulcan.

2 thoughts on “Primăria Vulcan pregătește trei mari proiecte, prin Programul Național de Investiții

  1. Proiecte ambițioase și necesare,mai rămâne să avem guvern ….!
    Succes și la câți mai mulți bani atrași (se poate dacă există determinare)!

  2. Pe strada Păcii ( pe străzile noi ,va rugam ceva piatra că sunt cedate la primărie….)strada unde e depozitul de materiale spre exemplu,nu e drumul făcut până în capăt și ne apucam de construit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.