Primarul Allen Coliban a semnat contractul de finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru eficientizarea energetică a corpului B al Școlii Gimnaziale nr. 5

Primarul Allen Coliban a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul “Reabilitarea Energetică a Școlii Gimnaziale nr. 5 Brașov – Corp B”, proiect finanțat prin Planul național de Redresare și Reziliență cu 1.839.790,21 lei fără TVA (373.736 euro), cu o rată de finanțare în procent de 100% în cadrul PNRR Componenta 5 – Valul renovării. Municipalitatea va finanța lucrările neeligibile din acest proiect.

Prin intermediul acestui proiect, elevii vor beneficia de condiții mai bune, școala își va reduce costurile cu energia, iar impactul asupra mediului va fi unul pozitiv – nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/mp) se va reduce cu 57,83%.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

,,Educația este și va rămâne una dintre prioritățile noastre, pentru că investind în educație investim în copiii noștri și investim în viitorul acestui oraș. Pe lângă proiectele de construire unități de învățământ, avem și proiectele de îmbunătățire a condițiilor în care învață copiii brașoveni, iar una dintre soluțiile de finanțare a acestor investiții sunt fondurile nerambursabile. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru eficientizarea energetică a corpului de pe str. Agrișelor. Asta înseamnă că elevii și cadrele didactice din această clădire vor beneficia de condiții mult mai bune pentru desfășurarea activității didactice. Proiectul prevede termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei, dar și soluții de reducere a consumului de energie electrică și termică. Valoarea acestui proiect este de peste 1,8 milioane de lei“, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Tipuri de lucrări propuse:

Lucrările propuse spre finanțare prin Programul Naţional de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării sunt:

  • termoizolarea pereților exteriori opaci: cu polistiren expandat de fațadă sau vată minerală bazaltică;
  • termoizolarea soclului cu plăci de polistiren extrudat;
  • schimbare tâmplărie pentru ferestrele și ușile exterioare;
  • termoizolarea planșeului exterior orizontal;
  • modernizarea sistemului de încălzire și producere apă caldă;
  • reducerea consumului de energie pentru iluminat prin montare de sisteme cu senzori de mișcare pentru zonele de tranzit (holuri, grupuri sanitare) și montarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice.

Pe lângă lucrările care vor fi realizate cu finanțare PNRR, din bugetul local se vor asigura fondurile necesare pentru următoarele lucrări suplimentare: termoizolarea planșeelor și pereților către pod, termoizolarea planșeului la pod către exterior, montarea unui boiler cu acumulare pentru apa caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.