Primarul din Ghimbav, trimis în judecată într-un nou dosar: Vezi acuzaţiile

Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Primarul este acuzat de abuz în serviciu (3 acte materiale) şi utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Potrivit procurorilor, în dosar au mai fost trimiși în judecată Ana Alina Geogean, Marian Dorin Iorga și SC PIASTRELA SRL.
În rechizitoriu se arată că Geogean, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav la data faptelor, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu (tot trei acte materiale) și complicitate la utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
Marian Dorin Iorga, în calitate de unic asociat şi administrator al SC PIASTRELA SRL, ar fi săvârșit infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu (trei acte materiale). De aceeași infracțiune este acuzată și SC PIASTRELA SRL.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

„În perioada 27.09.2011 – 01.11.2011, inculpatul Toma Dorel, în calitate de primar al orașului Ghimbav, în baza aceleași rezoluții infracționale și în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru inculpatul Iorga Marian Dorin și pentru inculpata SC PIASTRELA SRL, în înțelegere cu aceştia şi cu concursul inculpatei Geogean Ana Alina, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav, au efectuat plăţi în valoare totală de 239.641,20 lei cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia finanţelor publice şi a achiziţiilor publice cauzând astfel un prejudiciu bugetului local al orașului Ghimbav în cuantum de 239.641,20 lei, sumă care reprezintă totodată, un folos necuvenit pentru inculpații Iorga Marian Doru și SC PIASTRELA SRL. În acest sens inculpaţii au atribuit achiziții publice de igienizare / curățare a zonei aeroportului către inculpata SC PIASTRELA SRL, societate comercială al cărei asociat unic și administrator este inculpatul Iorga Marian Doru, cu încălcarea prevederilor legale în materia achizițiilor publice, care au fost decontate deși lucrările nu au fost executate, fiind prejudiciat astfel bugetul UAT Ghimbav”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.
În rechizitoriu se mai arată că Dorel Toma, cu sprijinul inculpatei Ana Alina Geogean, în data de 30 septembrie 2011, ar fi dispus ca din subvenția de 300.000 lei alocată din fondul de rezervă al Județului Brașov, în scopul susținerii obligațiilor de plată restante ale orașului Ghimbav, să fie achitate facturile fiscale emise de inculpata Piastrela SRL pentru servicii contractate ulterior adoptării hotărârii Consiliului Județean Brașov, în scopul obținerii de către firmă de foloase necuvenite în cuantum total de 160.014,19 lei.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparțin inculpaţilor.
Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Braşov, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat procurorii.

Dorel Toma și alte șapte persoane, printre care și Ana Alina Geogean și soțul ei, Aurelian Geogean, au fost trimiși în judecată într-un alt dosar penal, pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în formă continuată, edilul fiind acuzat că a prejudiciat bugetul local cu circa 20 de milioane de lei. În acest dosar penal, el a stat sub control judiciar până la începutul lunii mai, având interzis să exercite funcția de primar.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Cât a fost sub control judiciar, Primăria Ghimbav a fost condusă de viceprimarul Ionel Fliundra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.