Primăvara city-break-urilor: Zboruri spre Europa la sub 50 euro. Iată destinațiile unde românii pot zbura la super-tarife

  • În topul destinațiilor europene spre care vor zbura românii în această primăvară se numără: Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca și Veneția.
  • Peste 56% dintre români și-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare.
  • Prețurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival și intervine cererea tot mai mare. Martie este luna cu cele mai mici tarife, cu un preț mediu de 165 de euro pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro.

Dacă este un anotimp care poate fi considerat sezonul city-break-urilor, primăvara este fără doar și poate cel mai bun moment. Apar tot felul de activități și evenimente de bifat în marile orașe, temperaturile sunt mult mai blânde, iar străzile nu sunt atât de aglomerate ca în timpul sezonului estival.

Citeste și:  Un nou record în ceea ce privește temperatura la nivel global a fost stabilit pentru a 10-a lună consecutiv în martie.

Mai mult decât atât, potrivit agenției de turism online Vola.ro, prețurile din această perioadă pot fi mai mici în comparație cu alte luni, cea mai ieftină rezervare înregistrată pe platformă în această primăvară fiind pe ruta Paris – Cluj-Napoca, la numai 30 de euro.

Milano, Roma și Paris, în topul destinațiilor de city-break ale românilor

Așa cum era de așteptat, Italia, țara europeană în care se află una dintre cele mai mari comunități de români, dar și preferata turiștilor de la noi, este destinația spre care se va zbura cel mai mult primăvara aceasta.

La nivel general, în topul destinațiilor spre care vor zbura românii în următoarele trei luni se numără Bucureștiul, care acoperă peste 15% dintre rezervările înregistrate pe Vola.ro, urmat de marile orașe europene: Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca și Veneția. În cazul românilor care vor zbura din București, principalele trei destinații sunt Roma, Milano și Paris. Cei care pleacă din Iași vor merge în Milano, Bruxelles și Paris, pe când cele mai multe zboruri cu plecare din Cluj-Napoca sunt către Paris, Milano și București.

Citeste și:  Temperaturile extrem de ridicate cauzează dispariția totală a unui lac din România

De asemenea, un alt aspect vizează intenția românilor de a călători în timpul primăverii. Peste 56% dintre români și-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare, o dovadă în plus a faptului că aceștia au fost hotărâți să se bucure de un city-break de primăvară și să profite de biletele la prețuri accesibile.

Cât costă zborurile din această primăvară? Tarife de la 29 de euro spre Milano, Bruxelles și Paris

Prețurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival și intervine cererea tot mai mare. De altfel, specialiștii le recomandă turiștilor să își planifice în avans călătoriile din această vară și să rezerve din timp zborurile, pentru că prețurile biletelor de avion vor suferi majorări semnificative pe durata sezonului estival. Potrivit datelor emise de Vola.ro, prețul mediu/pasager pentru un zbor din această primăvară este de 182 de euro, cea mai ieftină lună fiind martie, cu 165 de euro prețul mediu pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro.

Citeste și:  Temperaturile extrem de ridicate cauzează dispariția totală a unui lac din România

Există, însă, și o selecție generoasă de rute spre care zborurile sunt sub 50 de euro în această primăvară: București – Milano, București – Tirana, Cluj-Napoca – Bruxelles, Cluj-Napoca – Paris, la doar 29 de euro, București – Salonic și Timișoara – Veneția, la 31 de euro, București – Malta, la 32 de euro, București – Oslo și București – Catania, la 43 de euro, București – Birmingham și București – Bari, la 49 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.