Prime de Paște FĂRĂ TAXE, salariaților tăi. Află ce ai de făcut

În cazul în care ai angajați și te gândești cum ar fi cel mai bine să le faci un cadou de Paște, află că le poți da conform legii, suma de 150 de lei, atât pentru ei, cât și pentru copiii minori ai acestora, fără a plăti nici un leu impozit salarial la bugetul de stat.


Ce e important de știut?

  • Suma de 150 de lei pentru salariați și copiii acestora, se poate acorda în bani, în natură, sau sub alte forme (cum ar fi oferirea de tichete cadou).
  • Suma acordată pentru copiii minori, se poate acorda de 2 ori, în cazul în care ai atat soțul, cât și sotia angajați în firmă. De exemplu, dacă la tine în firmă sunt angajați soțul și soția, și au 2 copii, le poți acorda în total 900 lei, pentru întreaga familie (150 pentru soț + 300 lei pentru copiii acestuia + 150 pentru soție + 300 lei pentru copiii acesteia)

Ce ai de făcut, pentru a te asigura că NU ți se calculează impozite suplimentare pentru aceste sume?

  • Dacă dai prime peste suma de 150 lei, fă decizii separate, altfel inspectorii ANAF pot veni ulterior să reîncadreze intreaga sumă ca venit salarial. Mai mult decât atât, acest mod de lucru te ajută în cazul în care acorzi tichete cadou, care au regim special, ca să delimitezi modul de impozitare pentru acestea.
  • Asigură-te ca ai tabele nominale semnate de angajații tăi, și că le păstrezi la dosarul contabil al lunii, pentru a elimina orice suspiciuni sau întrebări viitoare legate de acordarea acestor sume, sau, în cel mai rău caz, reîncadrarea acestora ca venituri salariale.    

Vrei să îți eficientizezi activitatea, și ai nevoie de mai multe informații legate de alte facilități ce pot fi acordate salariaților, cum ar fi de exemplu modul de lucru cu tichete cadou? Mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.