Primele rezultate Exit Poll. Cine este câștigător în acest moment

Primele rezultate Exit Poll, conform stiripesurse.ro par să ofere finala care avea cele mai mari șanse conform sondajelor și caselor de pariuri. Astfel, stiripesurse, unul din cele mai importate site-uri de profil politic din Romania citeaza surse oficiale care spun că actualul șef de stat, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt favoriții alegătorilor care și-au exprimat opțiunile până la ora 10.00. Cel puțin așa se arată în primele date de tip exit-poll.

Primele rezultate Exit Poll, conform stiripesurse.ro
Astfel, cei 1.256.029 de alegători care şi-au exprimat opţiunile în ţară până la ora 10.00 au votat până acum în proporție de 40 la sută cu președintele României, Klaus Iohannis. Pe locul 2 se află Viorica Dăncilă, fostul premier fiind preferată de 27 la sută din alegători. Pe locul 3 și, în mod evident, marele perdant al alegerilor este Dan Barna. Liderul alianței USR/ Plus a reușit să strângă, conform celor de la știripesurse, numai 12 la sută.

Citeste și:  Cinci persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Pe treapta a patra a alegerilor în primul tur se află Mircea Diaconu și el cu un procent destul de mic față de ce se anunța înaintea alegerilor, 9%. Theodor Paleologu a reușit să obțină un 6% care îi oferă o oportunitate mare la negocierile pentru turul 2. Dacă alegerile s-ar încheia acum, Kelemen Hunor ar fi un om fericit. A strâns 3% ceea ce înseamnă ca intră în decontarea pentru campania alegerilor prezidențiale.

Primul exit poll, conform stiripesurse.ro: Iohannis 40%, Dăncilă 27%
Ramona Ioana Bruynseels – 2% și Alexandru Cumpănaşu – 1% sunt ultimii în listă. Vă reamintim că urnele de vot s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00! La fel se va întâmpla și în a treia zi de vot pentru alegerile prezidențiale din Diaspora! În afara țării, românii plecați la muncă, la studii sau chiar și în concediu au avut trei zile la dispoziție pentru a-și exprima votul! De altfel, secțiile de votare s-au deschis în afara țării chiar de vineri, 8 noiembrie.

Citeste și:  Peste 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

Vineri, programul de vot a fost mai scurt, deoarece secțiile de votare s-au deschis la ora 12 și s-au închis la ora 21:00. Sâmbătă și duminică însă programul este de la ora 07:00 dimineața, până la ora 21:00. În caz de nevoie, programul secțiilor de vot din străinătate se poate prelungi chiar și până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați la ușa secției de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.